Data |
Obiad |
kcal |
20.11.2023r. poniedziałek Alergeny-1,3,7,9 |
Cebulowa na kurczaku z groszkiem ptysiowym, ryż z jabłkiem zapiekany polany jogurtem naturalnym, kompot z mieszanki owocowej. |
218 286 128 |
21.11.2023r. wtorek Alergeny-1,3,7,9 |
Brokułowa na kurczaku z ziemniakami,, ryż na sypko, pulpety w sosie pomidorowym, patison konserwowy, kompot z jabłek. |
146 84 298 88 127 |
22.11.2023r. środa Alergeny-1,3,7,9 |
Barszcz czerwony na kurczaku z uszkami z mięsem, racuchy drożdżowe z jabłkiem, kompot ze śliwek. |
208 314 104 |
23.11.2023r. czwartek Alergeny-1,3,7,9 |
Kapuśniak na kiełbasie z ziemniakami, spaghetti bolonesse, kompot z jabłek. |
241 347 127 |
24.11.2023r. piątek Alergeny-1,3,4,7,9 |
Marchewkowa na kurczaku z makaronem, ziemniaki, dorsz w jarzynach, surówka z kapusty kiszonej, kompot z mieszanki owocowej. |
146 154 196 116 128 |
27.11.2023r. poniedziałek Alergeny-1,3,7,9 |
Pomidorowa na kurczaku z ryżem, makaron ze szpinakiem, kurczakiem i serem feta, kompot ze śliwek. |
136 289 104 |
28.11.2023r. wtorek Alergeny-1,3,7,9 |
Pieczarkowa z makaronem na mięsie, ziemniaki, kotlet schabowy panierowany, sałata zielona z jogurtem naturalnym, kompot z mieszanki owocowej. |
86 154 414 46 128 |
29.11.2023r. środa Alergeny-1,3,7,9 |
Zalewajka na kurczaku, łazanki z kapustą, kiełbasą i pieczarkami, kompot z jabłek. |
216 346 127 |
30.11.2023r. czwartek Alergeny-1,3,7,9 |
Jarzynowa na kurczaku z ziemniakami, kasza z gulaszem wieprzowym, surówka z ogórka kiszonego i cebulki, kompot z mieszanki owocowej. |
146 484 46 128 |
01.12.2023r. piątek Alergeny-1,3,4,7,9 |
Koperkowa z makaronem, ziemniaki, kotlet rybny z mintaja panierowany, seler z jabłkiem i rodzynkami, kompot ze śliwek. |
188 154 186 86 104 |
Alergeny (zgodnie z załącznikiem II rozporządzenia 1169/2011):
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji u dzieci :
1.Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3.Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6.Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne.
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14.Mięczaki i produkty pochodne.
Intendentka: |
Kucharka: |
Dyrektor szkoły: |
Dorota Bucka |
Lidia Mazurek |
Mgr Aneta Szewczyk |