Jadłospis

 

Data

Obiad

kcal

20.05.2024r.

poniedziałek

Alergeny-1,3,7,9

Grysikowa z warzywami,

makaron z polewą jogurtowo-truskawkową,

kompot z jabłek.

134

248

127

21.05.2024r.

wtorek

Alergeny-1,3,7,9

Fasolowa z fasoli szparagowej na kurczaku,,

ziemniaki,

kotlet mielony,

buraczki,

kompot ze śliwek.

146

154

298

46

116

22.05.2024r.

środa

Alergeny-1,3,7,9

Jarzynowa z ziemniakami,

łazanki z kapustą, kiełbaską i pieczarkami, kompot z jabłek.

146

514

127

23.05.2024r.

czwartek

Alergeny-1,3,7,9

Ogórkowa z ryżem i warzywami,

ziemniaczki,

potrawka drobiowa gyros,

tarta marchew z jabłkiem,

kompot z mieszanki owocowej,

86

154

268

74

128

24.05.2024r.

piątek

Alergeny-1,3,7,9

Pomidorowa na kurczaku z makaronem,

ziemniaki,

kotlet rybny z dorsza,

surówka z kapusty kiszonej,

kompot z jabłek.

226

154

198

96

127

27.05.2024r.

poniedziałek

Alergeny-1,3,7,9

Zalewajka na kiełbasie,

makaron z truskawkami i jogurtem naturalnym,

kompot z truskawek.

168

348

126

28.05.2024r.

wtorek

Alergeny-1,3,7,9

Grochowa z groszkiem ptysiowym,

kasza na sypko,

gulasz mięsny,

mizeria jogurtowa z ogórkiem,

kompot z mieszanki owocowej.

229

124

173

86

128

29.05.2024r.

środa

Alergeny-1,3,7,9

Kalafiorowa z ziemniakami i warzywami,

spaghetti bolonesee,

kompot z jabłek.

146

326

127

31.05.2024r.

piątek

Alergeny-1,3,4,7,9

Krupnik z kaszy na kurczaku,

ziemniaki,

miruna  panierowana,

surówka z kapusty czerwonej,

kompot ze śliwek.

86

154

196

88

104

Alergeny (zgodnie z załącznikiem II rozporządzenia 1169/2011):

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji u dzieci :

1.Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne.

3.Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne.

5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.

6.Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne.

8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia i produkty pochodne.

9. Seler i produkty pochodne.

10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na SO2.

13. Łubin i produkty pochodne.

14.Mięczaki i produkty pochodne.

 

Intendentka:

Kucharka:

Dyrektor szkoły:

Dorota Bucka

Lidia Mazurek

Mgr Aneta Szewczyk