Data |
Obiad |
kcal |
14.04.2025r. poniedziałek Alergeny-1,3,7,9 |
Ogórkowa z ziemniakami na kurczaku, makaron z polewą truskawkowo-jogurtową, kompot z jabłek |
128 248 127 |
15.04.2025r. wtorek Alergeny-1,3,7,9 |
Kalafiorowa na kurczaku z ziemniakami, pierogi z mięsem okraszone cebulką, kompot ze śliwek. |
146 363 104 |
16.04.2025r. środa Alergeny-1,3,4,7,9 |
Kapuśniak z ziemniakami, naleśniki z białym serem polane musem truskawkowym, kompot z jabłek. |
126 427
127 |
23.04.2025r. środa Alergeny-1,3,4,7,9 |
Zalewajka na kurczaku, zapiekanka makaronowa z kiełbasą, pieczarkami i tartym żółtym serem, kompot jabłek. |
208 483
127 |
24.04.2025r. czwartek Alergeny-1,3,7,9 |
Kapuśniak na kiełbasie z ziemniakami, spaghetti bolognese, kompot ze śliwek. |
241 347 104 |
25.04.2025r. piątek Alergeny-1,3,4,7,9 |
Krupnik z kaszy na kurczaku, ziemniaki, kotlet rybny panierowany, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i jabłkiem i cebulką, kompot z mieszanki owocowej. |
98 154 198 98
128 |
Alergeny (zgodnie z załącznikiem II rozporządzenia 1169/2011):
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji u dzieci :
1.Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3.Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6.Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne.
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14.Mięczaki i produkty pochodne.
Intendentka: |
Kucharka: |
Dyrektor szkoły: |
Dorota Bucka |
Lidia Mazurek |
Mgr Aneta Szewczyk |