Jadłospis

Data

Obiad

kcal

14.04.2025r.

poniedziałek

Alergeny-1,3,7,9

Ogórkowa z ziemniakami na kurczaku,

makaron z polewą truskawkowo-jogurtową,

kompot z jabłek

128

248

127

15.04.2025r.

wtorek

Alergeny-1,3,7,9

Kalafiorowa na kurczaku z ziemniakami,

pierogi z mięsem okraszone cebulką,

kompot ze śliwek.

146

363

104

16.04.2025r.

środa

Alergeny-1,3,4,7,9

Kapuśniak z ziemniakami,

naleśniki z białym serem polane musem truskawkowym,

kompot z jabłek.

126

427

 

127

23.04.2025r.

środa

Alergeny-1,3,4,7,9

Zalewajka na kurczaku,

zapiekanka makaronowa z kiełbasą, pieczarkami i tartym żółtym serem,

kompot jabłek.

208

483

 

127

24.04.2025r.

czwartek

Alergeny-1,3,7,9

Kapuśniak na kiełbasie z ziemniakami,

spaghetti bolognese,

kompot ze śliwek.

241

347

104

25.04.2025r.

piątek

Alergeny-1,3,4,7,9

Krupnik z kaszy na kurczaku,

ziemniaki,

kotlet rybny panierowany,

surówka z kapusty kiszonej z marchewką i jabłkiem i cebulką,

kompot z mieszanki owocowej.

98

154

198

98

 

128

 

Alergeny (zgodnie z załącznikiem II rozporządzenia 1169/2011):

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji u dzieci :

1.Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne.

3.Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne.

5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.

6.Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne.

8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia i produkty pochodne.

9. Seler i produkty pochodne.

10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na SO2.

13. Łubin i produkty pochodne.

14.Mięczaki i produkty pochodne.

 

Intendentka:

Kucharka:

Dyrektor szkoły:

Dorota Bucka

Lidia Mazurek

Mgr Aneta Szewczyk