Jadłospis

Data

Obiad

kcal

20.11.2023r.

poniedziałek

Alergeny-1,3,7,9

Cebulowa na kurczaku z groszkiem ptysiowym,

ryż z jabłkiem zapiekany polany jogurtem naturalnym,

kompot z mieszanki owocowej.

218

286

128

21.11.2023r.

wtorek

Alergeny-1,3,7,9

Brokułowa na kurczaku z ziemniakami,,

ryż na sypko,

pulpety w sosie pomidorowym,

patison  konserwowy,

kompot z jabłek.

146

84

298

88

127

22.11.2023r.

środa

Alergeny-1,3,7,9

Barszcz czerwony na kurczaku z uszkami z mięsem,

racuchy drożdżowe z jabłkiem,

kompot ze śliwek.

208

314

104

23.11.2023r.

czwartek

Alergeny-1,3,7,9

Kapuśniak na kiełbasie z ziemniakami,

spaghetti bolonesse,

kompot z jabłek.

241

347

127

24.11.2023r.

piątek

Alergeny-1,3,4,7,9

Marchewkowa na kurczaku z makaronem,

ziemniaki,

dorsz w jarzynach,

surówka z kapusty kiszonej,

kompot z mieszanki owocowej.

146

154

196

116

128

27.11.2023r. poniedziałek

Alergeny-1,3,7,9

Pomidorowa na kurczaku z ryżem,

makaron ze szpinakiem, kurczakiem i serem feta,

kompot ze śliwek.

136

289

104

28.11.2023r.

wtorek

Alergeny-1,3,7,9

Pieczarkowa z makaronem  na mięsie,

ziemniaki,

kotlet schabowy panierowany,

sałata zielona z jogurtem naturalnym,

kompot z mieszanki owocowej.

86

154

414

46

128

29.11.2023r.

środa

Alergeny-1,3,7,9

Zalewajka na kurczaku,

łazanki z kapustą, kiełbasą i pieczarkami,

kompot z jabłek.

216

346

127

30.11.2023r.

czwartek

Alergeny-1,3,7,9

Jarzynowa na kurczaku z ziemniakami,

kasza z gulaszem wieprzowym,

surówka z ogórka kiszonego i cebulki, kompot z mieszanki owocowej.

146

484

46

128

01.12.2023r.

piątek

Alergeny-1,3,4,7,9

Koperkowa z makaronem,

ziemniaki,

kotlet rybny  z mintaja panierowany,

seler z jabłkiem i rodzynkami,

kompot  ze śliwek.

188

154

186

86

104

 

Alergeny (zgodnie z załącznikiem II rozporządzenia 1169/2011):

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji u dzieci :

1.Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne.

3.Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne.

5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.

6.Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne.

8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia i produkty pochodne.

9. Seler i produkty pochodne.

10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na SO2.

13. Łubin i produkty pochodne.

14.Mięczaki i produkty pochodne.

 

Intendentka:

Kucharka:

Dyrektor szkoły:

Dorota Bucka

Lidia Mazurek

Mgr Aneta Szewczyk