Jadłospis

Data

Obiad

kcal

09.12.2024r..

poniedziałek

Alergeny-1,3,7,9

Ogórkowa zabielana na kurczaku z ryżem,

makaron z polewą truskawkowo-jogurtową,

kompot z jabłek.

134

398

127

10.12.2024r.

wtorek

Alergeny-1,3,7,9

Kapuśniak z białej kapusty na kiełbasie   z ziemniakami,

ryż,

pulpety w sosie pomidorowym,

fasolka szparagowa z wody i  zieloną pietruszką,

kompot ze śliwek.

146

86

198

46

104

11.12.2024r.

środa

Alergeny-1,3,7,9

Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami,

zapiekanka makaronowa z pieczarkami i kiełbaską,

kompot jabłkowy.

146

483

127

12.12.2024r.

czwartek

Alergeny-1,3,7,9

Zalewajka zabielana na kiełbasie,

pierogi z mięsem okraszone cebulką,

kompot z porzeczki.

186

414

126

13.12.2024r.

piątek

Alergeny-1,3,4,7,9

Krupnik z kaszy z warzywami,

ziemniaki z koperkiem,

filet z morszczuka panierowany,

surówka z kapusty kiszonej z marchewką,

kompot z mieszanki owocowej.

98

154

196

96

128

16.12.2024r.

poniedziałek

Alergeny-1,3,7,9

Brokułowa na z groszkiem ptysiowym,

pierogi z białym serem polane masełkiem,

kompot z truskawek.

166

248

127

17.12.2024r.

wtorek

Alergeny-1,3,7,9

Cebulowa zabielana z makaronem,

ziemniaki z koperkiem,

kotlet schabowy,

surówka z kapusty pekińskiej,

kompot z mieszanki owocowej.

169

154

224

46

128

18.12.2024r.

środa

Alergeny-1,3,7,9

Pomidorowa zabielana z ryżem,

makaron z kurczakiem, szpinakiem i serem feta,

kompot ze śliwek.

198

368

116

19.12.2024r.

czwartek

Alergeny-1,3,7,9

Barszcz czerwony z ziemniakami,

kopytka polane masełkiem z cukrem,

kompot mieszanki owocowej.

203

268

128

20.12.2024r.

piątek

Alergeny-1,3,4,7,9

Grysikowa na kurczaku,

ziemniaki z koperkiem,

filet z dorsza panierowany,

warzywa z wody posypane prażonym słonecznikiem,

kompot z jabłek.

86

154

198

118

     127

 

Alergeny (zgodnie z załącznikiem II rozporządzenia 1169/2011):

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji u dzieci :

1.Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne.

3.Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne.

5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.

6.Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne.

8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia i produkty pochodne.

9. Seler i produkty pochodne.

10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na SO2.

13. Łubin i produkty pochodne.

14.Mięczaki i produkty pochodne.

 

Intendentka:

Kucharka:

Dyrektor szkoły:

Dorota Bucka

Lidia Mazurek

Mgr Aneta Szewczyk