Data |
Obiad |
kcal |
09.12.2024r.. poniedziałek Alergeny-1,3,7,9 |
Ogórkowa zabielana na kurczaku z ryżem, makaron z polewą truskawkowo-jogurtową, kompot z jabłek. |
134 398 127 |
10.12.2024r. wtorek Alergeny-1,3,7,9 |
Kapuśniak z białej kapusty na kiełbasie z ziemniakami, ryż, pulpety w sosie pomidorowym, fasolka szparagowa z wody i zieloną pietruszką, kompot ze śliwek. |
146 86 198 46 104 |
11.12.2024r. środa Alergeny-1,3,7,9 |
Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami, zapiekanka makaronowa z pieczarkami i kiełbaską, kompot jabłkowy. |
146 483 127 |
12.12.2024r. czwartek Alergeny-1,3,7,9 |
Zalewajka zabielana na kiełbasie, pierogi z mięsem okraszone cebulką, kompot z porzeczki. |
186 414 126 |
13.12.2024r. piątek Alergeny-1,3,4,7,9 |
Krupnik z kaszy z warzywami, ziemniaki z koperkiem, filet z morszczuka panierowany, surówka z kapusty kiszonej z marchewką, kompot z mieszanki owocowej. |
98 154 196 96 128 |
16.12.2024r. poniedziałek Alergeny-1,3,7,9 |
Brokułowa na z groszkiem ptysiowym, pierogi z białym serem polane masełkiem, kompot z truskawek. |
166 248 127 |
17.12.2024r. wtorek Alergeny-1,3,7,9 |
Cebulowa zabielana z makaronem, ziemniaki z koperkiem, kotlet schabowy, surówka z kapusty pekińskiej, kompot z mieszanki owocowej. |
169 154 224 46 128 |
18.12.2024r. środa Alergeny-1,3,7,9 |
Pomidorowa zabielana z ryżem, makaron z kurczakiem, szpinakiem i serem feta, kompot ze śliwek. |
198 368 116 |
19.12.2024r. czwartek Alergeny-1,3,7,9 |
Barszcz czerwony z ziemniakami, kopytka polane masełkiem z cukrem, kompot mieszanki owocowej. |
203 268 128 |
20.12.2024r. piątek Alergeny-1,3,4,7,9 |
Grysikowa na kurczaku, ziemniaki z koperkiem, filet z dorsza panierowany, warzywa z wody posypane prażonym słonecznikiem, kompot z jabłek. |
86 154 198 118 127 |
Alergeny (zgodnie z załącznikiem II rozporządzenia 1169/2011):
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji u dzieci :
1.Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3.Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6.Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne.
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14.Mięczaki i produkty pochodne.
Intendentka: |
Kucharka: |
Dyrektor szkoły: |
Dorota Bucka |
Lidia Mazurek |
Mgr Aneta Szewczyk |