Data

               Menu

 kcal

04.09.2018r.

wtorek

Alergeny-1,3,7,9

Brokułowa z ziemniakami na kurczaku,

ryż z gulaszem wieprzowym,

tarta marchew z jabłkiem,

kompot ze śliwek.

146

426

74

104

05.09.2018r.

środa

Alergeny-1,3,4,7,9

Rosół drobiowo-wołowy z makaronem,

ziemniaki,

porcja mięsa gotowanego,

sałata z jogurtem naturalnym,

kompot z mieszanki owocowej.

229

154

173

68

128

06.09.2018r.

czwartek

Alergeny-1,3,7,9

Żurek na kiełbasie z jajkiem,

knedle ze śliwką polane masełkiem i bułką tartą,

kompot z jabłek.

218

268

127

07.09.2018r.

piątek

Alergeny-1,3,4,7,9

Grysikowa na kurczaku,

ziemniaki,

mintaj panierowany,

surówka z kapusty kiszonej,

kompot ze śliwek.

86

154

189

96

104

10.09.2018r.

poniedziałek

Alergeny-1,3,7,9

Ogórkowa zabielana na kurczaku z ziemniakami,

makaron z polewą jogurtowo-truskawkową,

kompot z jabłek.

146

248

127

11.09.2018r.

wtorek

Alergeny-1,3,7,9

Selerowa-krem z groszkiem ptysiowym na kurczaku,

 ziemniaki,

kotlet drobiowy panierowany,

buraczki z chrzanem,

kompot z mieszanki owocowej.

228

154

268

68

128

12.09.2018r.

środa

Alergeny-1,3,4,7,9

Barszcz ukraiński na kurczaku,

kopytka leniwe polane masełkiem,

kompot z truskawek.

228

216

133

13.09.2018r.

czwartek

Alergeny-1,3,7,9

Krupnik z kaszy na kurczaku,

spaghetti bolonesee,

kompot z jabłek.

98

347

127

14.09.2018r.

piątek

Alergeny-1,3,4,7,9

Szczawiowa zabielana na kurczaku z makaronem,

 ziemniaki,

dorsz w sosie koperkowym,

surówka z pory i marchewki,

kompot ze śliwek.

149

154

186

88

104

 

 

Alergeny (zgodnie z załącznikiem II rozporządzenia 1169/2011):

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji u dzieci :

  1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia i produkty pochodne.
  9. Seler i produkty pochodne.

 10.Gorczyca i produkty pochodne.

 11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.

 12.Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na SO2.

 13.Łubin i produkty pochodne.

 14.Mięczaki i produkty pochodne.

 

JSN Dome template designed by JoomlaShine.com