Data

Menu

kcal

25.03.2019r.

poniedziałek

Alergeny-1,3,7,9

Kalafiorowa z ziemniakami na kurczaku,

makaron z kurczakiem i szpinakiem,

kompot z jabłek.

146

246

127

26.03.2019r.

wtorek

Alergeny-1,3,7,9

Żurek z jajkiem na kiełbasie,

ryż,

pulpety w sosie pomidorowym,

surówka z ogórka kiszonego, marchewki i cebuli,

kompot z mieszanki owocowej.

218

86

198

46

128

27.03.2019r.

środa

Alergeny-1,3,7,9

Barszcz czerwony z ziemniakami na kurczaku,

pierogi z białym serem polane masełkiem,

kompot z jabłek.

216

268

127

28.03.2019r.

czwartek

Alergeny-1,3,7,9

Selerowa na kurczaku z makaronem,

ziemniaki,

udko pieczone,

fasolka szparagowa z wody,

kompot ze śliwek.

148

154

198

86

104

29.03.2019r.

piątek

Alergeny-1,3,4,7,9

Pomidorowa na kurczaku z ryżem,

ziemniaki,

filet z morszczuka panierowany,

surówka z kapusty kiszonej,

kompot z porzeczki.

218

154

196

128

116

01.04.2019r.

poniedziałek

Alergeny-1,3,7,9

Ogórkowa na kurczaku z ryżem,

racuchy drożdżowe z jabłkiem,

kompot ze śliwek.

134

514

104

02.04.2019r.

wtorek

Alergeny-1,3,7,9

Kapuśniak na kiełbasie,

ziemniaki,

karczek pieczony,

buraczki,

kompot z porzeczek.

241

154

224

46

116

03.04.2019r.

środa

Alergeny-1,3,7,9

Jarzynowa na kurczaku z makaronem,

kopytka z sosem pieczarkowym,

kompot z jabłek.

126

214

127

04.04.2019r.

czwartek

Alergeny-1,3,7,9

Ziemniaczana na kurczaku,

kasza z gulaszem mięsnym,

ogórek kiszony,

kompot ze śliwek.

218

426

40

104

05.04.2019r.

piątek

Alergeny-

1,3,4,7,9

Pieczarkowa na kurczaku z makaronem,

ziemniaki,

kotlet rybny,

surówka z tartej marchewki i jabłka z rodzynkami,

kompot z truskawek.

224

154

198

89

136

 

Alergeny (zgodnie z załącznikiem II rozporządzenia 1169/2011):

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji u dzieci :

  1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia i produkty pochodne.
  9. Seler i produkty pochodne.

 10.Gorczyca i produkty pochodne.

 11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.

 12.Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na SO2.

 13.Łubin i produkty pochodne.

 14.Mięczaki i produkty pochodne.

 

Intendentka:

Kucharka:

Dyrektor szkoły:

Dorota Bucka

Lidia Mazurek

Mgr Aneta Szewczyk

 

 

 

JSN Dome template designed by JoomlaShine.com