Data

Menu

kcal

21.05.2018r.

poniedziałek

Alergeny-1,3,7,9

Ogórkowa zabielana na kurczaku z ryżem,

 makaron z polewą truskawkowo-jogurtową,

 kompot ze śliwek.

136

248

   104

22.05.2018r.

wtorek

Alergeny-1,3,7,9

Zalewajka na kurczaku,

 ryż na sypko z gulaszem  mięsnym,

brokuł z wody,

kompot z jabłek.

216

482

46

127

23.05.2018r.

środa

Alergeny-1,3,7,9

Grochowa na kiełbasie z makaronem,

 kluski śląskie z sosem pieczarkowym,

kompot z mieszanki owocowej.

182

216

128

24.05.2018r.

czwartek

Alergeny-1,3,7,9

Krupnik z kaszy na kurczaku,

ziemniaki,

udko pieczone,

surówka z marchewki z jabłkiem i brzoskwinią,

kompot z porzeczki.

98

154

268

122

   116

25.05.2018r.

piątek

Alergeny-1,3,4,7,9

Krem z zielonego groszku  z groszkiem ptysiowym na kurczaku,

 ziemniaki,

dorsz panierowany,

 surówka z czerwonej kapusty,

 kompot z jabłek.

232

   154

198

116

127

08.05.2018r.

poniedziałek

Alergeny-1,3,7,9

Pomidorowa na kurczaku z ryżem,

 racuchy drożdżowe z jabłkiem,

kompot z mieszanki owocowej.

218

514

128

29.05.2018r.

wtorek

Alergeny-1,3,7,9

Butwinka z ziemniakami na kurczaku,

 zapiekanka makaronowa z pieczarkami, kiełbasą i serem żółtym,

kompot z jabłek.

203

483

  

   127

30.05.2018r.

środa

Alergeny-1,3,7,9

Kalafiorowa na kurczaku makaronem,

 ziemniaki,

 karczek pieczony,

mizeria z ogórka zielonego z jogurtem,

 kompot z truskawek.

168

154

286

78

133

01.06.2018r.

piątek

Alergeny-

1,3,4,7,9

Grysikowa na kurczaku,

ziemniaki,

paluszki rybne,

 surówka z kapusty kiszonej,

 kompot z jabłek.

86

154

198

116

127

 

 

Alergeny (zgodnie z załącznikiem II rozporządzenia 1169/2011):

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji u dzieci :

  1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne.
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia i produkty pochodne.
  9. Seler i produkty pochodne.

 10.Gorczyca i produkty pochodne.

 11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.

 12.Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na SO2.

 13.Łubin i produkty pochodne.

 14.Mięczaki i produkty pochodne.

 

JSN Dome template designed by JoomlaShine.com