Data

Menu

kcal

20.05.2019r.

poniedziałek

Alergeny-

1,3,7,9

Szczawiowa na kurczaku z ryżem,

naleśniki  z białym serem polane musem truskawkowym,

kompot z mieszanki owocowej.

168

348

   128

21.05.2019r.

wtorek

Alergeny-1,3,7,9

Kalafiorowa z ziemniakami na kurczaku,

 kasza z gulaszem mięsnym,

 surówka z ogórka kiszonego, marchewki i cebuli,

kompot z jabłek.

146

426

62

       127

22.05.2019r.

środa

Alergeny-1,3,7,9

Kapuśniak na kiełbasie z ziemniakami,

pierogi z mięsem okraszone cebulką, 

kompot ze śliwek.

241

268

104

23.05.2019r.

czwartek

Alergeny-1,3,7,9

Grysikowa na kurczaku,

 ziemniaczki,

potrawka drobiowa gyros,

tarta marchew z jabłkiem,

kompot z truskawek.

86

154

268

74

133

24.05.2019r.

piątek

Alergeny-1,3,4,7,9

Pomidorowa na kurczaku z makaronem,

 ziemniaki,

paluszki rybne,

surówka z kapusty kiszonej,

kompot z jabłek.

226

154

198

96

127

27.05.2019r.

poniedziałek

Alergeny-1,3,7,9

Ogórkowa z ryżem na kurczaku,

 makaron z polewą jogurtowo-truskawkową,

kompot z jabłek.

134

248

127

28.05.2019r.

wtorek

Alergeny-1,3,7,9

Fasolowa na kiełbasie,

 ziemniaki,

 kotlet mielony,

buraczki,

kompot ze śliwek.

146

154

298

46

116

29.05.2019r.

środa

Alergeny-1,3,7,9

Rosół drobiowo-wołowy z makaronem,

ziemniaki,

porcja mięsa gotowanego,

mizeria jogurtowa z ogórkiem,

kompot z mieszanki owocowej.

229

154

173

86

128

30.05.2019r.

czwartek

Alergeny-1,3,7,9

Jarzynowa na kurczaku z ziemniakami,

łazanki z kapustą, kiełbaską i pieczarkami,

kompot z jabłek.

146

514

127

31.05.2019r.

piątek

Alergeny-1,3,4,7,9

Krupnik z kaszy na kurczaku,

 ziemniaki,

dorsz panierowany,

surówka z kapusty czerwonej,

kompot ze śliwek.

86

154

196

88

104

 

Alergeny (zgodnie z załącznikiem II rozporządzenia 1169/2011):

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji u dzieci :

  1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia i produkty pochodne.
  9. Seler i produkty pochodne.

 10.Gorczyca i produkty pochodne.

 11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.

 12.Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na SO2.

 13.Łubin i produkty pochodne.

 14.Mięczaki i produkty pochodne.

 

Intendentka:

Kucharka:

Dyrektor szkoły:

Dorota Bucka

Lidia Mazurek

Mgr Aneta Szewczyk

 

 

 

JSN Dome template designed by JoomlaShine.com